Snowtrip!

Ja jag har ju varit hemma sen tisdag kväll men eftersom jag var alldeles för trött för att tänka och även glömt min adapter uppe i skidstugan har jag inte kunnat blogga. Köpte mig en ny adapter nu i alla fall så nu är det problemet ur världen.
 
I söndags fick jag gå upp tidigt och efter en samling vid skolan åkte vi i två minibussar mot Mt Ruapehu. Tog väl typ 3 timmar att komma fram och när vi väl kom fram möttes vi av vind och regn. Vår stuga låg mitt på berget så vi hade en kvarts promenad i regnet med våra ryggsäckar och all mat. Lagomt blöta och frusna var vi alla när vi kom in i stugan, att stugan var svinkall gjorde inte direkt saken bättre. Resten av dagen spenderades i stugan där vi eldade upp i princip all ved som fanns och mest fördrev tiden genom att spela kort.
 
Måndagen var då tänkt att vi skulle åka skidor. Vi gick först ner till cafét för att kolla på Americas Cup på morgonen, NZ förlorade båda racen. När vi kom tillbaka till stugan åt vi frukost och vi fick reda på att andra sidan av berget, Turoa, var öppet. Så vi tog oss ner till bussarna och åkte dit. 3 timmar av mean as skidåkning och sen åkte vi tillbaka till stugan igen. Jag, Teresa och Joe skulle laga middag. Slutade med att jag brände riset och gick därifrån då jag inte gjorde så mycket nytta. Till mitt försvar är det faktiskt svårt att koka 3 kilo ris på en och samma gång... Resten av kvällen spelade vi mer kort (har lärt mig världens roligaste kortspel).
 
Tisdagen var vår del av berget, Whakapapa, öppet. Så efter en snabb frukost var alla väldigt taggade på mer skidåkning och vi bestämde att alla skulle vara tillbaka till 2. Efter 3 timmar i backen bestämde sig jag, Leah, Oliver och Lexie för att åka tillbaka till stugan eftersom de började blåsa väldigt mycket och vi började bli trötta. Så vi chillade runt i stugan helt själva och utanför började det blåsa upp till en riktig storm och det började regna. Lexie, som varit nere i sovrummet kommer uppspringandes för trapporna och berättar att Mrs Heta precis hade ringt henne och att vi var tvungna att åka tillbaka om en timme annars skulle de stänga vägen. Så vi var fyra pers som skulle städa hela stugan och diska all disk från middagen dagen innan + frukosten samma dag. Efter en halvtimme kom i alla fall resten av gruppen och hjälpte till så efter en massa hets och en av de värsta promenaderna i mitt liv från stugan och ner till bussarna (det var så blåsigt att vi helt bokstavligt talat höll på att blåsa bort) åkte vi därifrån.
 
Så till the exciting stuff: Det har spelats in scener från Mt Doom på Mt Ruapehu, så jag har åkt skidor på Mt Doom (inte det riktiga Mt Doom dock). Mt Ruapehu är en vulkan, JAG HAR ÅKT SKIDOR PÅ EN VULKAN. DET NI! När vi åkte hem så passerade vi Mount Ngauruhoe som är riktiga Mt Doom. SÅ HIMLA COOLT.
 
Har även varit här i över två månader nu, tiden flyger iväg..

Kommentarer
Anonym säger:

Hejsan! Hittade din blogg i misstag och tyckte det var roligt att du valt nya zeland :) själv har jag funderat på att fara som utbytestudent om ett eller 2 år, endera till england eller nya Zeland. Så jag har en fråga, finns det ämnen i skolan som har att göra med endera teckning eller fotografi där? (:

Svar: Hej! Jag tycker absolut du ska satsa på att åka till NZ! Utbudet av ämnen varierar från olika skolor och på min skola har vi Art som inkluderar både teckning och fotografi. Vet att de har speciella fotokurser osv på andra skolor. Tycker absolut du ska välja NZ istället för GB! :)
Annie Pettersson

2013-09-27 | 12:53:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback