Tillbaka från semestern

Hallo Schweden!
Jag lever faktiskt, tro det eller ej. Har bara haft fullt upp med att skippa skolan för att chilla på annan ort den senaste veckan. Så vad har jag haft för mig sedan jag kom hem från sydön? Sov i princip hela helgen, hade mycket sömn att ta igen och det var så himla skönt att sova i sin egna säng och att det verkligen var helt knäpptyst. Sen fick jag smått panik resten av helgen eftersom jag inte hade folk runtomkring mig 24/7 och jag var tvungen att komma tillbaka till vardagen igen, men jag överlevde.
 
Skolan började ju igen förra veckan och det var faktiskt inte det roligaste att gå tillbaka till skolan men det är ju det jag är här för att göra såååå. Jag har i alla fall gått med i skolans tjej cricket lag nu så jag har träning varje måndag och matcher varje tisdag. Kan ju inte direkt säga att jag är något proffs än efter en träning, men det är kul och jag har något att göra också.
 
Nuuuu till det roliga. Förra fredagen åkte jag, Mary och Alan till Mount Manganui för att stanna i deras timeshare i en vecka. Timesharen var huuuuur nice som helst och låg bara cirkus 50m från stranden så vi hade havsutsikt från balkan. Så mina senaste dagar har liksom bestått av sol, hav, mat, bokläsande osv. Träffade också några tyska kompisar som var med på sydöresan som bodde i Mount, Mia och Lisa. Lite bilder från en av mina många strandpromenader:
Just den där dagen hade jag inget sunblock på mig och satt ute på klipporna i nån timme innan jag gick tillbaka. Hade blivit varnad tusen miljarder gånger att NZ solen är stark på grund av tunt ozonlager osv men jag tänkte att dem överdrev, dumt av mig. Gissa vem som var kräfta senare och hade så ont att jag inte ens kunde sitta i spapoolen för att jag var så bränd. Förhoppningsvis kommer jag bli brun som en pepparkaka då :):) Fräknarna har återvänt och håret har blivit solblekt, yay.
 
Om man sen klättrade uppför berget, vilket var lite jobbigt jaaa men vi gjorde det ändå ett antal gånger, möttes man av denna utsikt:
Ganska, ganska så nice utsikt.
 
En av dagarna gick jag och Mary upp jättetidigt för att åka till Whakatane och White Island. White Island är då en ö som ligger typ 50 miles från land och är NZs mest aktiva vulkan och hade senast utbrott senast den 11 oktober. Vi åkte ut dit med båt och det tog typ 1 och en halv timme. När vi kom ut till ön fick vi varsin hardhat och oxygenmask. Man behövde inte använda oxygenmasken om man inte ville, men den var bra att ha ibland när det kom massa rök mot en och det kändes som om hela halsen var full av sot. Men det var en jättecool upplevelse eftersom det bubblade lite här och där och kom rök ur marken och massa. Det första de sa till oss när vi kom ut till ön var vad vi skulle göra om vulkanen skulle få ett utbrott, men den fick ju lyckligtvis inte det när vi var där.
 
Så nu är ni up to date med vad jag har för mig. Nu är det långhelg eftersom det är Labor Day på Måndag och sen är det ca 1 vecka skola kvar och sen är det sommarlov för mig (eftersom inte jag gör några exams).
 
Hugs and kisses

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback