Dag 9 QUEENSTOWN

Dag 9

DAGEN MED STORT D. Vi gick upp vid 7 efter ca. 3-4 timmars sömn, klädde på oss och gjorde oss i ordning. Malin lyckades med att få i sig lite frukost men inte jag och Alex vi var alldeles för nervösa. Gruppen som skulle hoppa Nevis bungyn och göra Nevis swingen på morgonen var jag, Alex, Malin, Felix, Anne, Line, Marcello, Andrea, Luisa och Chandra. Så vi gick ner till AJ Hackets "station" nere i town där vi fick visa upp våra lappar (vi hade betalat dagen innan) och de vägde oss. Sen satt vi och väntade på bussen som skulle ta oss ut till själva bungyn. Efter en 40 minuter lång bussresa kom vi fram och hela magen knöt sig när man faktiskt såg själva bungyn. Det var väldigt högt... Förstod varför det var NZ/Australiens högsta bungy jump. Dem tog på oss utrustning och vägde oss sedan igen.
 
Sen var det alltså dags att åka ut till bungyn. Det gjorde man som i en liten hissformad sak. Lite läskigt var det, fast läskigast tyckte nog Andrea att det var. Han blundade hela resan över till plattformen och fegade sedan ur hela bungy jumpet. Han var tydligen väldigt höjdrädd och ja, det syntes.
 
När man kom ut till plattformen spelades det väldigt hög musik, antar att det är för att få folk att slappna av mer. En av killarna hjälpte till med att sätta på något på mina ben och sen var det bara att vänta på din tur och kolla på när de andra hoppade. Fanns en fin glasruta mitt i golvet på plattformen också så man kunde se hela vägen ner.
 
Först ropade de upp Malin, men hon var inte klar med sin utrustning så då blev det min tur. Det stack till i magen som tusan när de sa "Annie you're next" och jag började panika. Sprang runt på plattformen och var så äckligt nervös. Nervös tjej:
 
Aja, sen fick jag komma in i själva hoppgrejen. Där de satte mig ner och började fästa saker till mina ben och förklarade hur jag skulle göra för att lossa fötterna när jag hoppat så att jag slapp dras tillbaka upp och ner och få massa blod i huvudet. Sen mitt när jag sitter där så börjar denna låten spelas. Anne och Line som följt med ut för att kolla på när vi hoppar står mitt emot mig och jag sitter och sjunger lite fint för att försöka lugna ner mig.
 
Sen kommer snubben tillbaka, går igenom en gång till hur jag ska göra för att lossa fötterna sen drar han i mina fötter och jag skriker till. Är så himla nervös just nu så jag inte riktigt vet hur jag ska reagera och jag är så rädd att jag skakar. Han börjar putta ut mig mot plattformen och jag tittar ner och de kryper i magen, sen tittar jag rakt fram och tänker titta inte ner, titta inte ner. Jag tar smååå smååå steg och sen stannar jag. Han vill att jag ska gå längre och efter några sekunders tvekande tar jag de sista små stegen. Sen säger han till mig att vinka till kameran och sen hör jag "Are you ready?". Okej, det är alltså nu jag ska hoppa. Visste att jag inte fick tveka för om man började tveka skulle det bara bli värre och man skulle bara bli mer nervös. "Don't think about it, just jump. 3...2...1...." OCH JAG HOPPAR. (Vet att det ser lite ut som han puttar mig på filmen, men jag hoppar faktiskt. Han håller endast i mig) Jag skriker och hela magen vrider sig ut och in men jag hoppar!!! De första sekunderna tänkte jag bara helvete, vad har du precis gjort? När jag faller mot marken tror jag helt seriöst att jag håller på att dö och förvirringen blir total när du helt plötsligt börjas dra uppåt igen och sen falla tillbaka mot marken.
 
Efter andra studsen försöker jag då ta loss mina fötter, men det går inte sådär jättebra. Tänker att jag ska skita i det, men känner sen hur allt blod kommer till huvudet och ger det ett nytt försök. Trodde jag skulle dö där ett tag när fötterna släpptes. Sen börjar de dra upp mig och hela vägen upp sitter jag bara och skrattar för mig själv och när jag väl kommer upp hoppar jag runt som en duracell kanin, extrem adrenalinkick!
 
Film på mitt bungy jump finns här
 
Sen var det då dags för nästa grej ute i Nevis stationen och det var världens högsta swing. Jag och Alex hade bestämt att vi skulle göra den tillsammans så vi fick återigen väga oss och sen gå till gungan. Där fick vi på oss ny utrustning och trots att vi nyss hoppat bungy blev vi nervösa igen. Killen fäste oss i gungan och bad oss le åt olika kameror och släppte sedan ut oss en bit så han sedan kunde droppa oss. När vi suttit där ett tag säger han "Do you want a countdown?" Jag hinner börja säga: "N" och sen släpper han oss. 70m fritt fall var ganska nice.
 
Nä Swingen var kul, men bungy jumpet var sååååå mycket bättre! Men har i alla fall gjort världens högsta swing nu också! Sen var det dags för oss att sätta oss på bussen tillbaka till Queenstown och när vi kom tillbaka till vårt hostel var jag och Alex tvungna att springa runt i våra nya kläder. T-shirten man fick om man hoppade bungyn och kepsen man fick när man gjort gungan.
 
Sen var det dags för vår eftermiddagsaktivitet som var horseriding! Rätt nöjd blev jag för jag fick den finaste hästen, haha. När vi kom dit sa jag att jag ville ha skäcken och de gav mig en häst som hette Riley och kom sedan med skäcken och sa "This is Riley" så jag var rätt glad. Vi red i alla fall förbi massa Sagan Om Ringen platser, bland annat Misty Mountains och skogen där Boromir dog. Gjorde mig som LOTR tönt rätt glad. Kändes dock som man var i Middle Earth när man red runt på en häst i de fina landskapet med alla berg överallt.
 
Det var en magisk ridtur som varade i ca. 3 timmar. Garanterat en av de bästa i mitt liv! När vi kom tillbaka var jag tvungen att ta lite fina selfies med hästen, hehehe.
 
När vi kom tillbaka till hostelet igen var det ganska sent. Så vi gjorde oss snabbt i ordning och sen ner till town för att äta. Men inte var som helst utan FERGBURGER! Världens bästa hamburgare typ, bästa jag ätit och enorma var dem.
 
Sen var det dags att gå tillbaka till vårt hostel för att möta upp resten av gruppen och leka lekar. Vi blev uppdelade i våra djurgrupper igen och fick en lista med massa saker man skulle göra i Queenstown och man skulle ha bildbevis på allt. Typ skrämma jobbarna på fear factory, äta av en främlings fergburger, ta kort på en rutschkana, ta kort med en polis, göra en pyramid med främlingar. Så där sprang vi runt över hela Queenstown i princip hela kvällen och höll på. Det var väldigt kallt, men kul hade vi. Min grupp kom dock sist.. Vi hittade seriöst inte en ända polis så till slut tog vi kort med en poster, hahaha.
 
Jag och Malin gick sen tillbaka till hostelet där vi satt själva ett bra tag och skrattade åt allt! Vi tänkte gå och lägga oss vid elva, men då kom sydamerikanerna in till vår stuga så jag, Vale och Malin stannade uppe med dem ett bra tag och vi var så trötta att allt var hilarious. Tror vi kom i säng vid 3 tiden idag igen, hehe.

Kommentarer
Webbyrå säger:

Hej, Jag bruka kolla på din blogg, den är jätte snygg, stilren, professionell. snygga bilder :D

2013-10-22 | 22:45:59
Bloggadress: http://www.webbyra.st/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback