Dag 5&6 Motueka - Franz Josef - Wanaka

Dag 5
Vi gick upp jättetidigt eftersom vi hade en lång bussresa till Franz Josef så det blev mycket sovande i bussen denna dag. Ett stopp på vägen var The Pancakes Rocks!! Namnet är ganska uppenbart när man såg dem, ser ut som pannkakor som är travade på varandra. Fanns även en hel del blowholes där också som sprutade ut en massa vatten.
 
Efter ett par timmar var vi äntligen framme i Franz Josef, checkade in på hostelet och de som ville fick åka och kolla på glaciären. Självklart gjorde vi det, även fast vi var grymt trötta och det var en bit att gå. Fanns bilder på hur glaciären såg ut 2008 och det var en extrem skillnad. Den var såååå mycket större, sjukt läskigt hur fort den har krympt.
 
Tillbaka på hostelet igen åt vi middag och sen gick vi till "Hot Glacier Pools" och badade i någon timme. Såååå mysigt, har tyvärr inga bilder därifrån men det var så himla fint och framförallt varmt!
 
Dag 6

Idag blev det att gå upp tidigt, de hade sagt till oss att vägen var stängd (den hade varit de för grupperna framför oss) så vi hade en 12 timmars resa framför oss till Wanaka och skulle därför missa Puzzling World. Men gissa?! Vägen var öppen, så istället för 12 timmar i bussen blev det 6 timmar och det tror jag nog alla var väldigt glada över.
 
Vi åkte förbi sjukt mycket fint landskap och kom sen fram till Wanaka där vi först fick skjuts in till town för att äta och vi passade på att ta lite kort också.
 
Sen bar det av till PUZZLING WORLD!! Tänk er en stor lekplats med massa synvillor och en giant as labyrint utanför så har ni Puzzling World. Vi spenderade cirka två timmar där, varav typ en timme var i labyrinten och vi sög. Hittade ett torn av fyra och sen stängde dem och vi var tvungna att gå därifrån. Roligt hade vi i alla fall!
 
På kvällen hade vi ledig tid och egen middag så jag, Malin & Alex gick till en italiensk restaurang och hade mysmiddag. När vi kom tillbaka till vårt hostel var det dags för kultursaker. Vi fick lära oss en maori sång som hette Tutira Mai med tillhörande dans och även THE HAKA. Fast vi hann inte med att lära oss movesen till The Haka..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback