Dag 3&4 Kaikoura - Motueka

Dag 3

Idag fick vi sova lite längre än dagen innan, men det var fortfarande en tidig morgon. Denna morgon kunde man gå upp tidigare och åka på whalewatching eller swimming with dolphins. Det kostade ju dock en hel del och jag ville spara mina pengar till Queenstown. Så vi andra var tvungna att checka ut från vårt hostel vid nio tiden och sen spendera 4 timmar i lilla Kaikoura. Fanns inte så mycket mer att göra än att gå till stranden, så det var det vi gjorde och spenderade några timmar där. Jag hittade även en snäcka, en Pāua.
 
Sen hade vi ännu en lång bussresa framför oss till Motueka. När vi kom fram på kvällen hade man chansen att göra skydive i solnedgången, jag hade länge velat mellan skydive och bungyjump men bestämde mig för att göra bungyjump i Queenstown istället eftersom det känns mer nya zeeländskt en skydive. Plus att bungy är läskigare enligt alla som gjort båda ;)
Älskade stället vi bodde på i Motueka, det var som en stor lekpark och man bodde i sitt egna lilla hus. Delade rum med Alex och två andra tyskor, Anne och Emilia. Det var en annan sydöresa där (SIA2) när vi kom fram som låg en dag före oss (man stannade två nätter i Motueka) och jag och Alex blev rätt bra vänner med några tyskar från den gruppen. Vad vi lyckades med denna dag var att låsa ut oss själva från stugan så Alex fick hoppa in genom fönstret, hahaha. Blev en väldigt sen natt, men kul hade vi.
 
Dag 4

Idag gick vi upp tidigt och åkte till Abel Tasman National Park. Halva gruppen skulle börja med kajakerna och andra halvan gick. Vi började med att gå och det var så himla fint!! Finaste jag sett måste ju varit när vi gick över en massa vatten och folk skrivit massa saker med stenar i vattnet. På ett ställe stod det "Will you marry me?" SÅ HIMLA FINT!!!
 
När vi ätit lunch på den jättefina stranden, var det äntligen vår tur att kajaka! Äckligt jobbigt var det, men det var ett så himla fint ställe att kajaka på. Andra gruppen hade sett delfiner, det gjorde tyvärr inte vi. Men vi såg i alla fall några sälar. Om ni inte redan ser det på bilderna så hade inte jag någon solkräm på mig och solen var väldigt stark, någon var lite solbränd hemma på hotellet sen..
 
Trötta och nöjda satte vi oss på bussen tillbaka till Motueka och vårat hotell. Där träffade vi en ny sydöresagrupp (SIA4) som låg en dag bakom oss. Där fanns det även två svenskar, en tjej och en kille som vi pratade lite med. Det var tänkt att vi skulle lägga oss tidigt idag eftersom vi skulle upp jättetidigt morgonen efter, men ja varför sova när man kan göra annat? Blev rätt sent vår sista natt i Motueka också..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback