Senaste veckan

Okej, så ända sedan vi kom hem från Mount har jag haft extrem hemlängtan och känt för att packa väskorna och bara dra hem till Sverige. Ni vet jag mår lite som den där Markoolio låten: "Jag orkar inte mer, vill inte vara kvar, jag längtar efter er min kära Mor och Far..." Orkar inte riktigt låtsas som något annat.. Att vara utbytesstudent är ingen dans på rosor, även fast vi försöker låtsas som det. Alla har sina ups and downs och jag råkar för tillfället ha en extrem down period. Life's a rollercoaster, typ. Men jag försöker göra det bästa jag kan för att komma över det. Tror inte man faktiskt förstår hur bra Sverige är förrän man inte har det längre. Don't get me wrong because I love NZ, men det finns så mycket med Sverige som man tar for granted. Nog med depp, livet är faktiskt inte så dåligt! (:
Summering av veckan som varit:
 
Förra helgen var det långhelg eftersom Måndag var Labor Day. Gjorde inget speciellt eftersom vi precis kommit hem från en veckas semester förutom att vi åkte till Raglan på Måndagen och gick en långpromenad längs stranden. Tisdag var det skola igen. Om jag inte gjorde mycket i skolan förut är det ingenting mot vad jag gör nu. Alla lektioner går ut på att göra klart assesments eller plugga till exams och eftersom jag inte gör nått av det gör jag ABSOLUT INGENTING. Kan låta chill, men faktiskt så blir det rätt tråkigt i längden. I Tisdags hade jag även min första cricketmatch vilket var helt okej. Vi förlorade, men spela roll, det var kul. Cricket är en sån där sport som är kul att spela, men inte kul alls att kolla på. För er som inte vet vad cricket är googla ;) Nej men det går ut på att kasta boll, träffa boll med slagträ, bestämma om man ska springa eller inte, springa mellan två pinnar så många gånger som möjligt utan att bli bränd. Bränd blir man om man inte hinner fram till linjen innan utelaget har ner pinnarna som ligger på pinnarna. Vinner gör det lag som får flest runs.. Hahahahahaha, nej jag tror ni förstår bättre om ni googlar. Förklara är inte min starka sida, som ni kanske märker!
 
I Onsdags var jag och resten av min SPL klass volontärer på Special Olympics (friidrottstävling för handikappade). Det var helt okej och vi slapp ju vara i skolan en hel dag. Älskar förresten hur alla är helt galna med att använda sunblock här så fort solen är framme och jag typ glider runt utan jämt.. Torsdag var vanlig skoldag och likaså Fredag. Fick min leaver's jersey i Fredags också. Är ju egentligen inte en leaver eftersom jag kommer tillbaka nästa år, men eftersom jag inte stannar till November nästa år så passade det bättre att köpa en i år. En leaver's jersey är då en sorts "avgångströja" som alla y13 kan köpa. Att gå ut skolan här är inte alls lika stort som Sverige där vi firar rejält, köper mössor, hoppar flak och festar som galningar. Här gör man en speciell tröja för alla i avgångsåret (ni vet typ såna som vi gjorde i nian, fast alla på hela skolan har likadana) och har en middag. Så här ser i alla fall tröjan ut:
 
Vad vi mer gjorde i Fredags var att efter skolan åkte jag, Mary och Judy till Auckland för att kolla på "Michael Jackson - The Immortal World Tour". En dans/cirkusshow till Michael Jackson's låtar. DEN VAR SÅ BRA!!
 
 
 
Nu är det helg igen och sen är det två skoldagar kvar innan jag går på sommarlov. Haha sommarlov i November.... Alex kommer nog i alla fall upp och hälsar på mig några dagar innan vi drar till Aussie vilket händer i slutet av månaden, wooooop wooooop! :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback