Ett år utan höst

Något som jag precis kom på är att jag under 2013 inte kommer få uppleva en höst. Året började med vinter, vår, sommar och sen åkte jag till NZ och det blev vinter, vår och nu är det typ sommar (inte officiellt eftersom första sommarmånaden inte är förrän December men jag kallar då 23 grader sommar i alla fall). Lite kvällstankar idag sådär.
 
Sen senast jag skrev har jag jobbat på brännan för jag har faktiskt lärt mig hur man använder sunblock nu så att jag inte bränner mig, tro det eller ej! Ingen return of the kräfta nu heller. Fräknarna är på plats i ansiktet igen och håret har redan blekts (utan hjälp av citron!!!). Tror jag i slutet av denna sommar kommer ha vitt hår och vara sjukt brunt om vädret fortsätter som det så fint börjat. Att jag snart åker till Aussie där det är ca 30-35 grader börjar få mig att tänka om jag kommer överleva, den som lever får se. Air NZ har också släppt bästa reklamfilmen, älskar Air NZ.
 
 
I Söndags sprang jag Round the bridges. Man kunde springa 12k och 6k, sprang ju självklart den kortare sträckan. Skulle springa själv först eftersom Mary skulle springa 12k men när jag kom dit hittade jag två tjejer från mitt cricket team så jag sprang med dem. Kom i mål i alla fall, så jag är nööööjd! Ni som har mig på facebook såg ju att jag spelat Angry Birds med Tim också, haha. Inte jag som låg bakom det inlägget utan min kära värdmamma. Vi hittade det precis innan vi skulle åka hem från pizzanight hos nana Judy. Tim byggde upp det och jag sköt fåglarna, svårare än vad man tror faktiskt ;)
 
Vet ni vad vi gjorde inatt då?? MIDNATTSPREMIÄR AV CATCHING FIRE :D Alltså jag döööör vad bra den var så om ni inte har sett den gå och se den för den är så himla bra och så himla mycket bättre än första filmen och så lik boken och Peeta är så snygg så att jag dör. Wiiihhhhh. Nån som vet när Mockingjay kommer ut? Aja efter en lång sovmorgon idag tog jag bussen till the base och hängde runt med Vale. Måste hänga med henne så mycket jag kan nu innan Aussie för dagen jag kommer tillbaka från Aussie lämnar hon NZ. Min kära mongovän <3
 
Alex kommer till mig på lördag kväll och stannar här i Hamilton tills vi åker till Aussie vilket är om 8 (!!!) dagar nu (tack mamma och pappa för att ni lånar ut pengar till er panka dotter <3). En viss svennemorsa landar även i NZ om en månad så nu börjar sommarlovet bli lite mer intressant och det kommer bli mycket turistinlägg framöver både från Aussie och NZ.
 
Fred ut
er Annie P

Sommarlov!

Eller jag har haft sommarlov i över en vecka nu faktiskt. Allt är bra nu när eran favoritbloggare skriver något igen, aye?! Jag har inte dött av depression vilket man kan tro om man läste mitt förra inlägg, jag har bara varit upptagen av att ligga i solen och försöka bli lite brun. Bränd har jag i alla fall lyckats med trots att jag faktiskt nu för tiden använder sunblock! Om det var någon som var orolig för mig så har min hemlängtan gått över och allt är toppen igen, jag menar det är ju bara att kolla på vädret hemma så vill man inte åka hem.
 
Vad mer har hänt? Måndag och Tisdag var jag i skolan för att göra en first aid course så nu har jag första hjälpen certifikat som gäller i 2 år. Alltid bra att ha liksom. Jag har också kommit igång att träna igen lagom till sommarvärmen vilket innebär att man halvt dör varje gång man springer. Kan ju vara för att jag är otränad också, hehehe. Men nu ska utbytiskilona bort, no me gusta. Cricketen fortsätter in i slutet på November så helt sysslolös är jag ej.
 
Nu ska jag äta middag!
Puss&Kram
xx

Senaste veckan

Okej, så ända sedan vi kom hem från Mount har jag haft extrem hemlängtan och känt för att packa väskorna och bara dra hem till Sverige. Ni vet jag mår lite som den där Markoolio låten: "Jag orkar inte mer, vill inte vara kvar, jag längtar efter er min kära Mor och Far..." Orkar inte riktigt låtsas som något annat.. Att vara utbytesstudent är ingen dans på rosor, även fast vi försöker låtsas som det. Alla har sina ups and downs och jag råkar för tillfället ha en extrem down period. Life's a rollercoaster, typ. Men jag försöker göra det bästa jag kan för att komma över det. Tror inte man faktiskt förstår hur bra Sverige är förrän man inte har det längre. Don't get me wrong because I love NZ, men det finns så mycket med Sverige som man tar for granted. Nog med depp, livet är faktiskt inte så dåligt! (:
Summering av veckan som varit:
 
Förra helgen var det långhelg eftersom Måndag var Labor Day. Gjorde inget speciellt eftersom vi precis kommit hem från en veckas semester förutom att vi åkte till Raglan på Måndagen och gick en långpromenad längs stranden. Tisdag var det skola igen. Om jag inte gjorde mycket i skolan förut är det ingenting mot vad jag gör nu. Alla lektioner går ut på att göra klart assesments eller plugga till exams och eftersom jag inte gör nått av det gör jag ABSOLUT INGENTING. Kan låta chill, men faktiskt så blir det rätt tråkigt i längden. I Tisdags hade jag även min första cricketmatch vilket var helt okej. Vi förlorade, men spela roll, det var kul. Cricket är en sån där sport som är kul att spela, men inte kul alls att kolla på. För er som inte vet vad cricket är googla ;) Nej men det går ut på att kasta boll, träffa boll med slagträ, bestämma om man ska springa eller inte, springa mellan två pinnar så många gånger som möjligt utan att bli bränd. Bränd blir man om man inte hinner fram till linjen innan utelaget har ner pinnarna som ligger på pinnarna. Vinner gör det lag som får flest runs.. Hahahahahaha, nej jag tror ni förstår bättre om ni googlar. Förklara är inte min starka sida, som ni kanske märker!
 
I Onsdags var jag och resten av min SPL klass volontärer på Special Olympics (friidrottstävling för handikappade). Det var helt okej och vi slapp ju vara i skolan en hel dag. Älskar förresten hur alla är helt galna med att använda sunblock här så fort solen är framme och jag typ glider runt utan jämt.. Torsdag var vanlig skoldag och likaså Fredag. Fick min leaver's jersey i Fredags också. Är ju egentligen inte en leaver eftersom jag kommer tillbaka nästa år, men eftersom jag inte stannar till November nästa år så passade det bättre att köpa en i år. En leaver's jersey är då en sorts "avgångströja" som alla y13 kan köpa. Att gå ut skolan här är inte alls lika stort som Sverige där vi firar rejält, köper mössor, hoppar flak och festar som galningar. Här gör man en speciell tröja för alla i avgångsåret (ni vet typ såna som vi gjorde i nian, fast alla på hela skolan har likadana) och har en middag. Så här ser i alla fall tröjan ut:
 
Vad vi mer gjorde i Fredags var att efter skolan åkte jag, Mary och Judy till Auckland för att kolla på "Michael Jackson - The Immortal World Tour". En dans/cirkusshow till Michael Jackson's låtar. DEN VAR SÅ BRA!!
 
 
 
Nu är det helg igen och sen är det två skoldagar kvar innan jag går på sommarlov. Haha sommarlov i November.... Alex kommer nog i alla fall upp och hälsar på mig några dagar innan vi drar till Aussie vilket händer i slutet av månaden, wooooop wooooop! :D