Day 10&11 - Sydney

 

Dag 10 och 11
Idag var det faktiskt en lagom dag att gå upp. Vi åt frulle och sen samlades hela gruppen och vi gick tillsammans till operahuset för att få en guidad tur. Vi fick på oss fina hörlurar och hade en bra och rätt rolig guide. Vi fick gå runt i operahuset, se många av konserthallarna och höra en hel del om historian. Visste ni liksom att operahuset är designad av en dansk och att de vita plattorna på operahuset faktiskt är från Höganäs så till och med vi svennar var med på en stor del av operahuset. Liksom i princip hela utsidan är svensk, det ni! Det var i alla fall en väldigt bra tur och operahuset är så himla fint både utvändigt och invändigt.
Fina vänner posar på det väldigt lila golvet i operahuset.
 
Lennybitch, jag, Alex och Maja utanför operahuset.
 
Vi gick tillbaka till hotellet, hämtade våra togs (svenska ordet?) och bytte kläder. Sen drog jag, Maja, Maja, Eirik, Alex, Malin, Steff, Lenny, Niklas och Sashu till Bondi Beach!! Tog ett bra tag att ta sig dit, men det var en sjukt fin strand och sjukt mycket folk. Men den är ju världskänd sååå. Badvakter överallt också, men vi hittade inte en enda snygg en. Maja tänkte liksom fejka en drunkning, höhö. Ni som tycker er känna igen namnet kan vara för att det finns en tv-show om badvakterna på Bondi:
 
Jag, Eirik, Malin, Maja och Sashu tog oss i alla fall ett dopp. Tyckte man vågorna i Surfer's var starka var det ingenting om man jämförde med Bondi. Sen låg vi och chillade på stranden (fast jag tvingade alla att ligga i gräset, hata sand) i några timmar innan vi tog bussen tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för sista middagen tillsammans i Sydney.
 
Så vi gjorde oss i ordning, mötte upp alla andra och gick till Darling Harbour där vi åt tillsammans. Alla hade klätt upp sig i tomteluvor osv så det var gosigt. Lite sorgligt med sista middagen och efter det gick vi tillbaka till hotellet, gjorde utvärdering, fick vårt gruppfoto och signerade varandras foton. Sen var vi tvungna att gå upp till rummen igen. När vi är inne på vårt rum och tänker gå till ett annat rum står det en vakt ute i korridoren och stirrar på oss. Tydligen hade våra grannar på hotellet tröttnat på att vi var högljudda så de hade klagat i receptionen. Våra gruppledare säger åt oss att vi måste stanna i våra egna rum och gå och lägga oss. Jag och Alex springer runt och letar efter Maja och hittar henne i Sascha och Eiriks rum och de har inte hört någonting om att vi varit för högljudda så vi stannar där och pratar. Efter ett tag ska jag och Eirik ner och köpa godis och med hjälp av våra ninjamoves såg inte vakten oss, när vi är på väg tillbaka upp möter vi vakten nere i receptionen så då behövde vi inte vara lika mycket ninja när vi kom upp till vår våning igen. Vi spelar kort och pratar rätt länge, sen blev Sascha och Eirik trötta så vi går tillbaka till vårt rum. Klockan var väl tre eller nått kanske. Jag och Maja går över till Maja, Steff och Malins rum och hänger där till typ det är dags för alla andra att vakna. Vi skulle gått upp väldigt tidigt, men vi kände att det var onödigt att sova och var därför vakna hela natten istället. Går ner, äter frukost och sätter oss på bussen till flygplatsen. På flygplatsen sprang vi runt och letade upp Victoria's Secret, vad annars? Haha köpte dock inget, var väldigt keen på en body mist men saknade två dollar. När vi sen satt på flygplanet, gissa vilken safetyfilm? Jo HOBBIT :D Love Air NZ. Somnade faktiskt ett tag på flygplanet, riktigt bra för att vara mig.
 
Sen när vi landade i Auckland var det bara att säga hejdå till alla när de åkte iväg. Var så himla hemskt och ja, jag grät litegrann. Men jag gråter nästan jämt så det är okej. Stannade i alla fall kvar på domestic airport med några stycken innan Tim och Britt kom och hämtade upp mig och jag sov hela bilresan hem...
 
Kan ju lätt säga att detta varit några av de bästa 11 dagarna någonsin. Visst sydön var bra, men denna gruppen var så mycket bättre och vi hade så mycket kul tillsammans. Många av utbytisarna på denna resa har åkt hem till sina länder nu men vissa är kvar och de bor inte allt för långt härifrån så vi kommer förhoppningsvis träffas igen! Nej, bra dagar i Aussie med underbara människor. Tack mamma och pappa för att jag fick åka på den här resan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback