One month

Jag har nu varit här i en månad och jag trivs bara bättre och bättre för varje dag som går. Visst saknar jag Sverige ibland, men har inte haft någon hemsk hemlängtan än. Mest saknad har jag haft efter mina kiwi swedes, lite konstigt men om jag ska vara ärlig så är det sant.
 
I lördags var jag, Emmelie, Teresa, Walter och Jerry och bowlade. Gick sämst, men det var en kul kväll. Vi gick till the nightmarket efter och ja, där fanns det mat överallt. Mest asiatisk mat dock. När jag kom hem igen kollade vi på rugby, All Blacks mot Wallabies och All Blacks vann såklart. Innan matchen gjorde de såklart THE HAKA så himla awesooome. All Blacks ska spela här i Hamilton den 7 september och det skulle vara sjukt coolt att gå!
 
 
Annars har jag bara hängt i skolan som vanligt denna vecka och inget jättekul har inträffat. Jo jag har beställt en leavers jersey!! Egentligen är det bara year 13 som kan göra det, men jag får göra det ändå eftersom jag inte är här nästa år när de får dem så jag kommer få en i år, wiiii. En leavers jersey är typ en tröja som det står Fairfield College på och ditt namn osv. Kul att ha som minne! Jag kanske ska få åka med på year 13 skitrip i september också om det finns platser över, fördelen med att vara exchange student: man blir tillfrågad att göra allt roligt som händer på skolan.
 
Lite iaktagelser i engelskan.
  • Här uttalar man alla e som i, så man säger inte "weekend" och "seven" om siffran sju utan man säger "wiikind" och "siven".
  • Man har inte på sig "flip-flops" utan här kallas de för "jandals".
  • Man äter inte "candy", utan "lollies".
  • Folk använder uttrycket "sweet as" väldigt mycket. Betyder typ bra, okej, ja, inga problem..
Idag under rec lektionen satt jag och försökte lära mig att uttala det längsta namnet på en plats i Nya Zeeland. Taumatawhakatangihanga­koauau­o­tamatea­turi­pukakapiki­maunga­horo­nuku­pokai­whenua­kitanatahu. Försök uttala det där liksom, hahahaha.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback